Aktuális

 

Történet

History

Szabályok

Rules

Szövetség

Federation

Naptár

Calendar

Eredmények

Results

Játékosok

Players

Asztalok

Games

Fotóalbum

Photos

Média

 

Szponzorok

 

Linkek

 

Néhány szó a Stiga pályákról - (about Stiga tablehockey games)

(A pályák használatáról, kezeléséről itt olvashattok!)

Több mint 40 év alatt a svéd eredetű Stiga hoki meghitt, kandalló melletti családi játékból odáig népszerűsödött, hogy több országban nemzeti szövetség alakult és két évente világbajnokságot rendeznek a sportág legjobbjainak. A 70-es, 80-as években Magyarországon is árulták a haloványabb cseh és orosz változatokat, néhány kiváltságos egyén német vagy finn POLA pályákhoz is hozzájuthatott, de az etalon mégiscsak a Stiga … nem véletlenül lett a VB hivatalos pályája. Csak elsőre olyan mint a csocsó, a mázli mellett a kombinatív készség, a helyzetfelismerés, a koncentráció és a kezek összehangolt finommozgása elengedhetetlenek a sikerhez. A szépen kimunkált játékosok ugyanis külön életet élnek, a kapu mögé bekorcsolyázó balszélső kulcsfigurává vált és maga a pálya kivitelezése is szemet gyönyörködtető.

Jelenleg 4 változatban gyártják:

A Play Off az elegáns változat, palánkja fehér, gazdag és színes reklámfeliratok díszítik és a játékosok számozottak, bár ez csak esztétikai kérdés. Ehhez jár a kapu mögötti plexi, az eredményszámláló és a korongkilövő amelyek hasznosak, az ejtőháló a kapuban azonban nem mindig előnyös. A tartalék korong és tartalék fogantyú is "szériafelszerelés" csakúgy mint a DVD a legjobb csehek legjobb trükkjeivel...

Ára: 23 500 Ft - folyamatosan hozzáférhető!

***

 

Hazánkban csak rendelésre lehet kapni, elég jól imitálja a tengerentúli hangulatot a festéssel, bár nem teljesen kompatibilisek a figurák az európai verziókkal, mert 2 jobbkezes figura is van a csapatokban, tehát nem azonos a versenyzésnél használt verzióval. Aki meg szeretné nézni az NHL-t, a www.tablehockeygames.com oldalon gyönyörködhet benne, sõt itt a "History" címszó alatt a pályák régi és új amerikai változatait is megtalálhatjátok. Nagyon szépek és változatosak, érdemes böngészni.

Ára: 27 000 Ft

***

***

A Red Line a piros szegélyű gyakorló pálya, olcsóbb a többinél, de teljesen ugyanaz a rendszer, mint a Play Off, és utólag is felszerelhető a fenti "extrákkal".

Legutóbbi ára 17 000 Ft volt, de sajnos már nem is rendelhető...

***

És egy kuriózum: MS 2004

a 2004-es prágai A csoportos jégkorong VB-re gyártották limitált modellként. A dobozon Jaromir Jagr, a legnagyobb cseh sztár látható, a pályán a Skoda ill. a VB emblémái. A csapatok: Svédország és Csehország kézi festéssel. A Play Offban megtalálható összes extrával + egy (sajnos cseh nyelvû, de) igen látványos CD rommal együtt kapható.

Ára: 27 000 Ft

***

Itt is közzé tesszük, hogy akinek van a Stigától eltérő rendszerű régi de akár még működőképes pályája, amit rendezvényekhez dekorációnak kölcsön vagy örökbe tudna adni, legyen kedves jelezze az "elnök úrnak"!
Létay Dániel 06 70 2525 038

Ami még sokakat izgathat, hogy különböző festésű nemzeti és NHL csapatokat is lehet
utánrendelni a pályákhoz, sõt kézzel festhetõ fehér csapatot is.

Lehet próbálkozni a svédek www.stigagames.se oldalával is,
bár ott inkább a trükkök érdemelnek említést.

Ha originál v. használt pályára, alkatrészre, javításra lenne szükségetek,
szintén
a 06 70 2525 038-at hívjátok !

Jó játékot mindenkinek!

v

Aktuális

 

Történet

History

Szabályok

Rules

Szövetség

Federation

Naptár

Calendar

Eredmények

Results

Játékosok

Players

Asztalok

Games

Fotóalbum

Photos

Média

 

Szponzorok

 

Linkek