Budenz Kupa Szezonnyitó verseny - eredmények

 

Némi csalódással indult az új szezon, mert 15 fős versenyek az utóbbi időben inkább edzéseken voltak jellemzőek. Az élmezőnyből egyedül Bobák Laci és családja távolléte tekinthető igazoltnak - ezúton is szeretettel köszöntjük Lacit a 30-asok táborában, reméljük jó volt a buli - a többiek pedig pótolni lesznek kénytelenek a mostani el- és lemaradást. Bár a szövetségi ülésen megszülettek a javaslatok és a döntések a lebonyolítási rend fixálására, lehet hogy érdemes lenne kisebb módosításokat hozni, hogy a legoptimálisabb legyen az arány, ami a kezdő játékosok motíválását, a profik fejlődési lehetőségét és az egész versenybe fektetett energiát és anyagiakat illeti.

Az alapszakasz dupla fordulójának legnagyobb meglepetése Nagy Bálint 11. helye volt, amivel nem sikerült a rájátszásba kerülnie. Igen éles volt pedig az ezért folytatott küzdelem, végül Naszádi András és Parkánszki Barnabás hajszállal előzte meg Altmann Lászlót, Molnár Tamást és Bálintot. A négy nyert meccsre játszott Play Off-ban Regula Gergőt kivéve mindenki összeszorított fogakkal küzdött - általában 4:2-es, 4:3-as eredmények születtek - a háromszoros magyar bajnok játékos viszont 4:0-ás sima győzelmekkel menetelt a döntőig és ott sem adta alább, pedig Szilasi Tamás mindent megpróbált. Tomi második helye így is dícséretes, pont egy év után sikerült ismét érmet nyernie. A bronz a regnáns magyar bajnok, Cserháti Zoli birtokába került a Papp Magorral vívott, tőlük megszokott vérmes, végsőkig kiélezett csata után.

Tanulság: mindenkinek hozni kell magával még sok embert, ha komolyan gondoljuk a népszerűsítést és fellendülést, ami a budapesti VB sikeréhez elengedhetetlen lenne.

-elnök-